Päivät ovat kovin erilaisia, niistä olemme varmasti kaikki samaa mieltä. Ei auta ”makustella” jokaista päivää  kovin kauaa, kun seuraava päivä jo odotteleepi oven takana. Tähänkin viikkoon on mahtunut monenlaista, jopa ainakin yksi ihana keväinen päivä. Tätä kirjoittaessani hienoinen hämärä alkaa levittäytyä armollisesti jättäen piiloonsa ainakin keittiön kalusteiden ja keittiökoneiden kyljissä sijaitsevat rasvatahrat. Kyllä ne on jo huomattu! Olkoot siellä! Pääasia, että keittiössä on ruokaa ja siis ihan oikeaa kotiruokaa. Siihen ainakin yritän panostaa.

Koska nyt on tätä kotiaikaa, yritän tehdä niitä asioita, mitä jaksan ja mistä innostun. Mietin, että sitähän saisi paljon aikaiseksi, jos yleensä olisi ihan vain kotona. Tähän aikaan voisi miettiä jo erilaisten kukantaimien ja yrttien esikasvatusta? No ei sentään. Vaiko sittenkin? Täytyypä harkita, sillä olisihan se kiva seurata taimien kasvua ja kesällä nauttia niistä oikein toden teolla. Sitten toinen on tuo hiihtäminen: nyt kun olisi aikaa, tuntuu jopa joskus siltä, että olisi kiva hiihtääkin. Siis nyt kun se tässä tilanteessa on vähän niin kuin poissuljettu vaihtoehto, niin sitä miettiikin ja ihailee niitä, jotka ovat jo ”hangilla kurvailleet”. Tavallisestihan minä en ole ollut hiihdosta niin innostunut.

Ihmisen mieli on kummallinen: tavoittamasi asiat alkavat tuntua houkuttelevammilta, kun niiden saaminen on vaikeampaa. Samasta syystäkö johtuu se, että emme vastaavasti osaa arvostaa niitä asioita, jotka ovat liian lähellä ja helposti saavutettavissa? Ruoho on vihreämpää aidan takana? Totta puhuen itse ainakin usein syyllistyn siihen, että ajattelen juuri näin. Nyt kun on aikaa katsoa televisiota, pysähdyn ihailemaan komeaa miesnäyttelijää tai mahtavaa kartanoa. No mutta niistähän saa mukavaa silmänruokaa päivään!

Mikä lie ollut syynä siihen, että eilen hairahduin tilaamaan netistä kasvotuotteita ja jotain pientä uutta kotiini? Ajattelin alkaa hemmotella itseäni ihan kunnolla. Aloitin sen eilen aamulla käymällä aamusaunassa – aivan oikein siis aamusaunassa ja vieläpä hunajakuorinnan kera. Minulla on oikeus nauttia pienistä asioista, joita en ehkä ennemmin ole huomannut. Miksi ihmeessä ennen vapaapäivänä piti tehdä sitä tai tätä? Onhan mahdollista ottaa joskus sellainen päivä, että mietit aivan oikeasti mitä todella haluat. Älä kuluta aikaasi miettimällä, mitä toisella on. Kuulkaa kaikki hyvät ihmiset: tehkää joskus jotain aivan hullua tai vaikka ei nyt hullua, mutta sellaista joka ei ole ihan tavallista. Saa muuten aikaan mukavan hytinän. Mitähän naapurin rouva sanoisi, voitaisiin vaikka saunoa yhdessä joku aamu ja parannella maailmaa?


P.s. sytostaatit vaikuttavat, vaikka aluksi epäilin. Yöllä, jos herään, käsken hävittäjäjoukkojen tuhota joka ainoan mahdollisen syöpäsolun itsestäni. Melkein tunnen, kuinka Ihmemaan lähettiläät sinkoutuvat joka sopukkaani ja tekevät selvää jälkeä joka ikisestä vähänkään epäilyttävän näköisestä hiipparista. Sitten yritän nukahtaa uudestaan. Eilen tein ihan alusta pitäen Chili con carnea, kun teki mieleni. Kyllähän sitä söi, mutta makuaisti on jotenkin muuttunut ja vaikka mieli tekee jotain ja tuoksu on oikea, niin suussa maku muuttuu toiseksi. Kyllä se siitä vielä paranee. Sitä odotellessani mietin uusia herkkuja. Laittaisinko seuraavaksi ihan vaikka hernekeittoa ja pannaria? Kalaakin tekisi mieleni, tänään söin suolalohta ja se nyt jotenkin maistui siltä miltä pitkin.