Eilisiltainen konsertti oli hyvä. Paljon oli yleisöä paikalla. Itse kuitenkin loppujen lopuksi pidän nykyään enemmän modernista /klassisesta musiikista. Perinteisiä harmonikkamusiikin kappaleita olen sekä kuullut että itse soitellut ihan tarpeeksi. Haluaisinkin Ellun kanssa joskus mennä vaikka Lontooseen johonkin makeaan konserttiin tai muuhun vastaavaan. Loppujen lopuksi oli ihanaa, että Heli ja Ellu olivat mukana paikalla.

Aamuni alkoi siten, että vein Juhon kouluun klo 8 ja sen jälkeen lääkärille otattamaan nestettä pois. Sen jälkeen ajattelin soitella Alille tai Eijalle, että voisinko piipahtaa jommallakummalla. Menin kuitenkin salille. Siellä olikin tuttuja, muun muassa Ellun kummitäti. Sieltä menin kauppaan ja sattumalta Ali ja Raija tulivat vastaan ja pyysivät kylään. Hernekeitto oli erinomaista ja kahvit myös. Meillä oli mukava rupatteluhetki ja se piristi päivääni. Kiitos heille.

Ihmisen elämä kulkee latuaan pitkälti siten, että vertaamme itseämme muihin, itseämme itseemme tai yleensä ihmisiä toisiinsa. Minäkin vertaan itseäni nyt ja nuorempana sekä suhteessa toisiin. Esimerkiksi Raija ja Helena osaavat tehdä parempaa ruokaa kuin minä - mielestäni. Eilen illalla konsertissa vertasin sekä soittajia että heidän instrumenttejaan toisiinsa. En minä sille voi mitään. Kaiken lisäksi vertaan omaa kuntoutumistani päivä päivältä ja jos totean, että edistymistä on tapahtunut, niin olen siitä sangen onnellinen! laugh hyvä minä! Asiat voisivat olla todella paljon huonommin enlightened

Luonani kävi eilen aamupäivällä rakas ihminen, jonka kanssa keskustelimme elämän asioista yksityisesti ja yleisesti. Marin kanssa pääsimme lopputoteamaan, että meidän pitäisi olla armeliaampia itsellemme ja toisillemme. Vaikka vertaamme itseämme toisiin ihmisiin  tai toisiin ryhmiin, ei sen vertailun perusteella ole oikeutta päätellä sitä, kuka meistä on "paras". Myös olisi yhtä tärkeää muistaa se, että jos vertaamme omia saavutuksiamme yleisiin, voisimme löysätä ja miettiä sitä, että olisiko aihetta madaltaa asteikkoa ja mentävä arjessa eteenpäin pienillä harppauksilla ja muistaa kaikki pienetkin asiat, jotka tuovat meille mielihyvää ja virettä elämään. Vaadimmeko itseltämme ja suorituksiltamme liikaa? Mutta  joka tapauksessa Jeesuskin kertoi ihmisille asioita vertausten avulla. Vertaukset mahdollistavat oppimisen.

P.s. aamulla nestettä oli eka kertaa vähemmän eli 118 ml.  Postissa tullut kirje sisälsi kirurgin viestin: poistetuista 16:sta imusolmukkeesta vain 3:ssa oli etäpesäkkeitä. Se on lohdullista. Rinnassa oli halkasijaltaan 3,5 cm kyhmy, joka oli jo edennyt rintalastaan pariin kohtaan, mutta lihasta on poistettu siltäkin alueelta. Hormonireseptoripositiivinen syöpä, eli ei niin nopeasti etenevä ...vielä pitää odotella yhtä tulosta.  Sitten vasta suunnitellaan hoidot.