Nyt on pakkasista selviydytty, kuten myös joulustakin. Olen ollut omasta mielestäni tänään pirteä, vaikka yöllä jouduin heräämään useaan otteeseen, ensin Keijo lähti lumitöihin n. klo 3, sitten kissat raapi pannuhuoneen ovea, koira halusi ulos, koira halusi sisään (haukkumalla), kissa raapi (tiesin, että niilä ei ole hätä, vettä on ja napuja ja hiekka-astia). Siispä aamulla kävin ylhäällä (eli menin alas) ja takaisin nukkumaan. Heräsin välillä ja kuuntelin aamuradiota. Hupsista, aamu-unien jälkeen heräsin vasta hmmm... kehtaanko paljastaa: 10.n jälkeen. No, mikäs täällä maalla on ollessa, kun saa näin talviaikaan sairaslomalla ollessa lökötellä lämpimän peiton alla yöherätysten jälkeen. Kesällä linnut pitävät sellaista konserttia, että siinä kyllä unet keskeytyy, vaikka kuinka nauttisi toisaalta niiden soljuvista huiluosuuksista ja sirkutteluista.

Olin siis reipas ja imuroin (yritän koko ajan tehdä mahdollisimman paljon vasemmalla kädellä), pesin pyykkiä, hoidin tiskit koneesta/koneeseen, tein ruokaa, laitoin vasemmalla kädellä pannunpesään puita. Yritän tehdä asioita niin, että ajattelen niiden olevan jumppaa oikealle kädelle eli liikkeet voivat olla sen tyylisiä. Välillä tietysti teen fysioterapeutin määräämiä liikkeitäkin joka päivä.

Kurkistus jääkaappiin auttoi päivän ruokavalinnassa: tänään viimeinen käyttöpäivä rypsiporsaan suikaleita ja 31.12 vkp savulohiviipale vakuumipakkauksessa. Noh, niillä mennään.
Tämän päivän arkiruoka (ohje löytyi netistä, niinkuin nykyään aina sieltä, kun tarvii nopeasti ja uutta): tein kaksi uunilaatikkoa noista em. aineksista.
 Savulohi-tonnikalalaatikko:
1 kg perunasipulisuikaleita
savulohta (taisi olla noin 400 gr)
1 prk tonnikalaa öljyssä
1 prk aurajuustoruokakermaa
1 kermaviili
mustapippuria myllystä
sitruunasta puserruksia kalasekoituksen päälle ennen kuin päälle laitoin kerroksen eli loput perunasipulisekoituksesta
1 muna

Laitoin rypsiöljyä voidellun uunivuoan pohjalle puolet perunasipulisekoituksesta, väliin kalat, sitten loput perunasipulisekoitusta. Sekoitin kermaviilin, munan, ruokakerman ja mustapippuria.
Tein samalla tavoin porsaansuikalelaatikon (ruskistin suikaleet ensin paistinpannulla), mutta laitoin aurajuustoruokakerman sijaan mustapippuriruokakermaa.
kiertoilmauunissa +175 noin tunti. Saa nähdä, mitä tulee.
On ainakin pariksi päivää syötävää.
Oli hyvää, eikä siitä riitä kyllä kuin huomiseksi...miehet pitää siitä huolen. Ai niin, salaatiksi koostin keräkaalisuikale-aurinkokuivattu tomaatti-paprika-päärynä -yhdistelmän, johon tulis kastikkeeksi aurinkokuivatun tomaatin lientä (siis öljyä) ja muutamia tupsauksia balsamiviinietikkaa. toimi hyvin!

P.s. kävin päivystyksessä otattamassa pois nestettä. Sitä tuli noin 140 ml. täytyi odottaa kaksi tuntia OAS:lla. Terveyskeskukseen ei mahtunut päivällä. Nyt on ollut paremman tuntuinen tuo leikkausalue, eli jospa se siitä vähitellen. Toisaalta usein pelottaa, että mitähän posti tuo tullessaan lähiaikoina. Menen kuitenkin sinne OYS:iin maanantaina 31.12 heti aamusta linja-autolla. Sairaanhoitaja varmaan tarkistaa leikkausalueen haavan. Näin unta viime yönä, että joku sanoi minulle, että ei se ole niin vaikeasti hoidettavissa, että tulee paranemaan hyvin. Tätä minäkin toivon.